Een keer per jaar ga ik op zoek naar een kater voor de dames. Daarbij let ik op kleur, karakter en uiteraard of deze kater negatief getest is op hcm, pkd en cin, en een mooie stamboom heeft.

 

Na een dracht van ongeveer 60-65 dagen worden er kittens geboren. Onze taak is zorgen voor een rustige, veilige omgeving en het geruststellen van de poes tijdens de bevalling. Ik laat de natuur het liefst zelf zijn werk doen en grijp alleen in wanneer het nodig is. 

 

Wanneer het zware werk voor de poes gedaan is, verblijft zij, met haar kittens in een warme, veilige werpkist. 

 

De eerste 4 weken doet de moederpoes alles zelf. Vanaf een week of 4 begint voor ons de echte socialisatie. Veel knuffelen, aaien en borstelen' Een goede socialisatie is erg belangrijk want het zegt zoveel over het karakter van de kat later! Ze krijgen de 1e ontworming en we gaan ze leren zelfstandig te eten. Ook gaan we ze leren hun behoeften op de kattenbak te doen. Dus week 4 is een intensieve week!

 

Bij een bezoek aan onze kittens, vanaf week 5, stellen wij het op prijs dat er die dag geen andere cattery’s dan de onze zijn bezocht of dat er bijv. zieke katten zijn aangeraakt i.v.m. ziekteoverdracht. Ook vragen wij altijd om goed de handen te

desinfecteren. Wij vinden het fijn als mensen komen kijken en als men een kitten heeft gereserveerd kan men regelmatig het kitten bezoeken als daar behoefte aan is.

 

De kittens mogen vanaf een week of 6 door het hele huis lopen, De kittens worden in deze periode erg ondernemend, het is

een drukke maar wel heel leuke periode. Als ze 9 weken zijn, worden zij nagekeken door de dierenarts en krijgen ze de 1e enting. Met 12 weken krijgen ze een chip en de 2e enting. Dan zijn ze in principe klaar om te vertrekken, maar wij wachten tot ze 13 weken zijn voor we de koffertjes pakken en ze 1 voor 1 naar hun nieuwe baasjes gaan.

 

Onze kittens gaan in de eerste plaats naar liefhebbers. Wij plaatsen met een contract, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. 

Als men een kitten reserveert, vragen wij een aanbetaling van €100,- mocht iemand om wat voor reden toch afzien van

het gereserveerde kitten wordt dit bedrag niet terugbetaald. Wel wordt dat bedrag geretourneerd als er van onze kant iets mis zou gaan (ziek kitten bijvoorbeeld).

 

Wij plaatsten kittens alleen samen of als er al een vriendje in huis is. 

 

De kittens kosten € 1100,00 als gezelschapsdier, voor de fok gelden andere prijzen.